CIRUGIA REFRACTIVA

 Adéu a les ulleres i lents

QUÈ ÉS LA CIRUGIA REFRACTIVA?

La cirurgia refractiva és la tècnica quirúrgica que fem servir per corregir els defectes visuals provocats per la miopia, hipermetropia, astigmatisme i vista cansada o presbícia. Serveix per eliminar la dependència i necessitat d’utilitzar ulleres o lents de contacte.

Depenent del defecte, nombre de diòptries que tingui el pacient i de determinades característiques oculars i personals del pacient, es podrà corregir la graduació de la mateixa de dues formes:

1– LÀSER:

El làser és conegut com la tècnica més comuna. Aquest consisteix en tallar i remodelar la forma de la còrnia mitjançant un làser (Làser Excímer), en funció del defecte a corregir. El làser excímer és l’apropiat per tractar miopies d’entre 1 i 8-9 diòptries i hipermetropies d’entre 1 i 6 diòptries, amb o sense astigmatisme.

2– LENTS INTRAOCULARS:

Per a aquells pacients que tenen graduacions molt elevades o bé tenen contraindicat el làser, existeixen les lents intraoculars, lents que se situen a l’interior de l’ull, aconseguint resultats increïbles.

Dins les lents intraoculars podem diferenciar entre les lents fàquiques i les lents pseudofàquiques.

Les lents faquiques són les encarregades de corregir la miopia, hipermetropia i astigmatisme mitjançant una microincisió a la còrnia implantant una lent davant de l’iris (Artiflex) o darrere de l’iris (ICL).

Les lents pseudofaquiques, tambié nombrades lents Trifocals Premium, substitueixen el cristal·lí més de corregir la vista cansada o presbícia.

Totes les tècniques de cirugia refractiva que utilizem a la Clínica Visionlaser són altament eficaces i segures. A més, contemplen una rapidíssima recuperació visual i uns índexs altíssims de satisfacció per part dels nostres pacients.

L’objectiu d’aquesta cirurgia és eliminar la dependència d’ulleres o lents de contacte en les activitats diàries de cada pacient i poder millorar així,  la seva qualitat de vida. Aquest finalitat s’aconsegueix en la immensa majoria dels pacients mantenint-se estable i de forma definitiva al llarg dels anys.

Per aconseguir-ho, cal dur a terme un estudi previ complet i personalitzat per a cada pacient. Aquest determinarà quin és el millor tractament clínic per curar la seva malaltia.

lentes asféricas intraoculares

MIOPIA

Què és la miopia?

És un defecte refractiu que ens fa enfocar la imatge a la part anterior de la retina, produint una visió distorsionada en el cervell i fent que aquestes persones vegin els objectes llunyans de manera desenfocada i / o borrosa.

Quins símptomes presenta?

La miopia produeix una mala visió per veure de lluny i una alta tendència a acostar-se als objectes per veure’ls millor. Una de les accions més comunes d’aquelles persones que pateixen miopia és la de tancar els ulls per enfocar els objectes llunyans.

miopía

HIPERMETROPIA

¿Qué es la hipermetropía?

És un defecte refractiu que ens fa enfocar la imatge a la part posterior de la retina, produint una visió distorsionada en el cervell i fent que aquestes persones vegin els objectes propers principalment desenfocats i / o borrosos.

Quins símptomes presenta?

La hipermetropia produeix mala visió (borrositat, desenfocament, desdoblament de lletres o imatges) quan volem veure objectes o realitzar activitats de prop (lectura, escriptura). No obstant això, en alguns casos avançats d’hipermetropia, aquesta mala visió també la trobem en visió llunyana. Una de les accions més comunes i característica d’aquests pacients és la d’allunyar els objectes per veure’ls millor.

hipermetropía

ASTIGMATISME

Què és el astigmatisme?

És un defecte refractiu que ens fa enfocar la imatge en diferents punts de la retina en lloc de fer-ho des del punt central de la mateixa, produint una visió distorsionada en el cervell i fent que aquestes persones vegin els objectes propers i llunyans distorsionats i / o borrosos.

Quins símptomas presenta?

L’astigmatisme produeix mala visió de lluny i de prop, donant imatges distorsionades, mals de cap, cansament ocular, entre d’altres símptomes. Una de les tendències i gestos més característics de la gent que pateix aquest tipus de patologia és la de tancar els ulls per enfocar els objectes.

astigmatismo

VISTA CANSADA (PRESBICIA)

Què és la vista cansada o presbícia?

La presbícia o vista cansada es produeix en pacients entre 40-45 anys quan el cristal·lí es comença a tornar menys flexible, més rígid i els músculs que el controlen es debiliten provocant una pèrdua progressiva de la capacitat d’acomodació (veure amb claredat a totes les distàncies i sobretot dificultat en la lectura).

Quins símptomes presenta?

Dificultat per enfocar objectes, lletres o imatges properes. A més, a causa de la vista cansat o presbícia podem patir com a conseqüència: cansament ocular, fatiga visual, mal de cap, entre d’altres símptomes.

vista cansada o presbicia